Fahrudin Solak povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Konjic, potvrđeno je za N1

Iz Federalne uprave civilne zaštite za N1 kazali su kako je Solak van životne opasnosti. Također je istaknuto da će biti prebačen u bolnicu u Sarajevo.

***

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak doživio je danas saobraćajnu nesreću dok je upravljao motociklom. 

Prema informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Fahrudin Solak (47) iz Sarajeva, koji je upravljao motociklom marke BMW, pod još neutvrđenim okolnostima, sudario se sa Muharemom D. (52) iz Konjica, koji se nalazio za volanom automobila VW Sharan. 

Nesreća se dogodila u 13:30 sati u mjestu Živašnica u Konjicu, nakon čega je Solak u poslijepodnevnim satima prevezen u sarajevsku bolnicu. 

Prema saznanjima “Avaza”, Solak je u teškom fizičkom stanju. Doživio je prijelom desne nadlaktice, povrede nosa te desne noge.

Ipak, iako u stanju šoka, svjestan je i van životne opasnosti.

Nesreću je Solak doživio putujući prema Sarajevu kako bi dočekao avion s respiratorima iz Kine, koji je došao ranije nego što je najavljeno.

avaz