FAHRUDIN ADILOVIĆ – član Taek won do Kolektiv Bosna – EUROSPKI KLUBSKI TAEK WON DO PRVAK U KATEGORIJI -57 kg.

FAHRUDIN ADILOVIĆ –  član Taek won do Kolektiv Bosna – EUROSPKI KLUBSKI TAEK WON DO PRVAK U KATEGORIJI -57 kg. 

Od 21-25.12.2020 godine u Zagrebu u hotelu Westin održan je 8th Open European  Club Championship 2020 –  Osmo Europsko Klubsko prvenstvo. Promotor događaja je Evropska taekwondo federacija, a organizatori su Taekwondo klub Jastreb i Taekwondo klub Karlovac Na navedenom takmičenju prijavljeno je 39 reprezentacija iz Europe i 783 takmičara i 13 Olimpijaca. Bosnu i Hercegovinu u okviru taekwondo selekcje BiH je na ovom prvenstvu predstavljalo 28 takmičara iz devet klubova. Naš Taekwondo kolektiv Bosna predstavljao je Adilović Fahrudin. Naš predstavnik je nakon tri ubjedljive pobjede osvojio prvo mjesto i titulu europskog kadetskog prvaka Evrope.
Glavni i odgovorni trener TKD Kolektiva Bosna g- din Kajević Edin – Kaja kaže : Ovo je uspjeh svih nas, našeg TKD Kolektiva Bosna koja već duginiz godina postiže sjajne rezultate i radi u četiri grada Visoko, Breza, Vareš i Kiseljak (11 sekcija u 4 grada) i ovo je rezultat ne samo za Visoko već i Brezu, Vareš i Kiseljak. I u ovim teškim uslovima pandemije nastavili smo s radom i treninzima pripremajući naše takmičare za domaća i međunaradona takmičenja. Ova zlatna medalja je za grad Visoko i naravno našu jednu i jedinu domovinu BiH!! Ponosni smo što imamo Europskog šampiona.

Fahrudin Adilović, član je TKD Kolektiva Bosna 5 godina i nosila je titule crni pojas 1. dan. Standardni je član Taekwondo kadetske selekcije BiH i jedan od najboljih boraca Takewondo Kolektiva Bosna. 
Našem Fahrudinu kao i drugim našim takmičarima koji su osvojili medalje, čestitamo od uz želju da nas dostojno predstave na predstojećim takmičenjima :  European Championships Olympic Weight Categories 2020 – Europsko prvenstvo olimpijske kategorije 2020 godine i  European Cadets Championships 2020 – E4 – Europsko kadetsko prvenstvo 2020 – E4 a koje će se održati od 10 – 11.12.2020. godine u Sarajevu u hotelu HILLS !!
VAŠ TAKEONDO KOLEKTIV BOSNA!!