Face TV: “Intervjuu sa reisom u odsustvu”

VIDEO/ INTERVJU SA REISOM U ODSUSTVU
Hadžifejzović: Tražim halal od vjernika koji misle da nisam trebao reagovati u mjesecu ramazanu, ali kako ja da halalim…

Senad Hadžifejzoviće je u jučerašnjem izdanju CD-a gotovo sat vremena posvetio “intervjuu sa reisom u odsustvu” u kome je iznova, naširoko i nadugačko, pojasnio svoj stav o nastalom problemu

Iako je prošle sedmice, reagujući na saopštenje Ureda za zekat Rijaseta IZe u BiH u kojem se sugerisalo da  je “ubiranje i distribucija zekata u islamskoj tradiciji vezano samo za ulu-l-emra, tj. institucionalnog predstavnika zajednice vjernika” te da su “neke bh. organizacije, pojedinci, pa čak i televizije, uzele sebi za pravo da ubiru i distribuiraju zekat”, Senad Hadžifejzović pozvao reisa Huseina ef. Kavazovića da gostuje u Centralnom dnevniku, do toga nije došlo.

Reis Kavazović nije se odasvao pozivu prvog čovjeka Face TV-a za direktno sučeljavanje pred kamerama, ali je iz IZ u BiH u međuvremenu stigao odgovor Hadžifejzoviću, uz poruku da “Islamska zajednica neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je brutalno pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu” te uz napomenu “da reisu-l-ulema nije nikada i nigdje spomenuo dotičnog”.


No, Senad Hadžifejzoviće je, shodno svemu navedenom, u jučerašnjem izdanju CD-a gotovo sat vremena posvetio “intervjuu sa reisom u odsustvu” u kome je iznova, naširoko i nadugačko, pojasnio svoj stav o nastalom problemu. 


Na početku svog izlaganja Hadžifejzović je zatražio halal od vjernika koji misle da nije trebao reagovati u mjesecu ramazanu, a potom nastavio… Pogledajte video!