Ex Jugoslavija: Pregled stanja po državama

PANDEMIJA KORONAVIRUSA NA PROSTORU EX JUGOSLAVIJE: Pregled stanja po državama (INTERAKTIVNA MAPA)

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 257

Na prostoru bivše Jugoslavije koronavirusom zaražena je 2441 osoba, što je za 81 slučaj više nego sinoć. Ukupno je preminulo 30 osoba.

Ukupan broj zaraženih u Bosni i Hercegovini danas iznosi 257, što je 23 slučaja više nego sinoć. Ukupno su preminule 4 osobe do sada.

Broj zaraženih u Sloveniji iznosi 632 i nepromijenjen je u odnosu na stanje od sinoć. Zaraženo je ukupno 90 zdravstvenih radnika. Do sada je u Sloveniji od zaraze koronavirusom preminulo devet osoba.

Srbija bilježi 528 zaraženih i taj broj nepromijenjen je u odnosu na stanje od sinoć. Ukupno je preminulo osam osoba.

Hrvatskoj je do subote ujutro broj oboljelih porastao za 49, ukupno je zaraženo 635 ljudi. Četvero je ljudi dosad umrlo u Hrvatskoj – ugostitelj iz Istre, muškarac iz Zagreba, žena iz Slavonskog Broda i žena iz Pule. Na respiratoru je 20 bolesnika, a oporavljenih je 45.

Institut za javno zdravlje Crne Gore potvrdio je 82 inficirana slučaja što je za 7 više u odnosu na stanje od sinoć. Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori se nalazi 6 278 osoba.

Broj zaraženih na Kosovu iznosi 88 što je za dva slučaja više nego jučer. Do sada je na Kosovu od virusa korona umrla jedna osoba.

Sjevernoj Makedoniji broj zaraženih koronavirusom iznosi 219 i taj broj je nepromijenjen u odnosu na stanje od sinoć. Do sada su preminule 3 osobe.

Klikom na bilo koju od država, možete vidjeti kakvo je trenutno stanje u tim državama.

Coronavirus ex-Yu 2020-03-27
Infogram