NaslovnicaSvijetAmerikaEvropske zeml...

Evropske zemlje priznaju Guaida kao prelaznog čelnika Venecuele

Velika Britanija priznala je danas opozicionog lidera u Venecueli Juana Guaida za predsjednika te države, saopštio je ministar spoljnih poslova Jeremy Hunt.

“Nicolas Maduro nije raspisao predsjedničke izbore u roku od osam dana koji smo odredili. Zato Britanija, zajedno sa ostalim evropskim saveznicima, priznaje Juana Guaida za privremenog ustavnog predsjednika, dok se ne održe kredibilni izbori”, rekao je Hunt.

Odluke o priznavanju Guaida na poziciji privremenog predsjednika istovremeno su objavile Švedska i Danska, a nešto ranije to je učinila Španija, poslije Francuske.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.