ZanimljivostiReceptiEvrokrem torta

Evrokrem torta

Obradujte nepce kremastom tortom.

Sastojci:

Kora:

160 g mljevenog keksa

35 g mljevenih lješnika

80 g margarina

60 ml mlijeka

Krem:

250 g maskarpone sira

250 g tamnog evrokrema

100 ml biljne slatke pavlake

1 kesica kremfiksa (nije neophodno)

Priprema:

Za koru pomiješajte sastojke i dobijenu smjesu utisnite u kalup te ostavite u frižider dok pravite kremu. Za fil prvo kratko umutite maskarpone sir, zatim dodajte tamni evrokrem i mutite dok ne dobijete gladak fil. Zatim u smjesu dodajte neumućenu biljnu slatku pavlaku i kremfiks i mutite da se smjesa sjedini i očvrsne. Ako koristite mliječnu slatku pavlaku, onda prvo nju umutite zasebno sa kremfiksom pa sve spojite u jedan fil. Fil rasporedite po kori, tortu pospite sjeckanim lješnicima i ostavite u frižideru najmanje tri sata na hlađenju.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE