PreporukaEvo zašto ću te ja uvijek voljeti više nego bilo ko drugi

Evo zašto ću te ja uvijek voljeti više nego bilo ko drugi

Ja ću te uvijek voljeti najviše jer otkrivanje tebe nije bilo samo otkrivanje tebe.

Nije to bilo samo učenje o tvojim omiljenim bendovima i upoznavanje tvojih roditelja i prelaženje prstima po pregibima na tvojoj koži.

Otkrivanje tebe je bilo otkrivanje ljubavi.

To je bilo otkrivanje iskupljenja. To je bilo otkrivanje subotnjih jutara i buđenje pored nekoga bez želje da pokupim odjeću i iskradem se napolje.

To je bilo otkrivanje dopuštanja nekome da vidi mene, sve moje mane i greške i moju sirovu, neugodnu iskrenost i shvatanje da me neko može voljeti bez obzira na to.

To je bilo gledanje tuđe ružnoće i nesigurnosti i bola i shvatanje da i ja mogu voljeti njih bez obzira na to. Da se mogu susresti sa najmračnijim, najneugodnijim stvarnostima nečije ličnosti i i dalje ostati pri izboru te osobe još više.

Uvijek ću te voljeti više nego bilo ko drugi jer sam vidjela ono najgore u tebi i ti si vidio ono najgore u meni i živjeli smo u tim ružnim, neugodnim kućama koje su izgradile naše greške. Zajedno smo stanovali u njima. Preživjeli smo ih. A i dalje imamo osjećaj da su one jedina iskrena istina.

Uvijek ću te voljeti više nego bilo ko drugi jer su svi drugi samo nacrt. Samo kostur, duh onoga što smo mi jednom pronašli i otkrivanje njih nije otkrivanje ičega novog.

Svako drugo tijelo je samo tijelo.

Svaki drugi um je samo sistem sinapsa i neurona koje rade pored mojih.

Uvijek ću te voljeti više nego bilo ko drugi jer kada odrasteš u prostoriji za koju si apsolutno siguran da je zapečaćena, drugi prozor koji otkriješ je samo prozor. Samo lijep pogled, bez obzira na koju stanu gledao.

Uvijek ću te voljeti više nego bilo ko drugi jer si ti bio prvi jebeni prozor. Jer je voljenje tebe probilo rupu u zidu koji nisam ni shvatala da se uopšte može probušiti.

Jer me je voljenje tebe navelo da shvatim da ne treba da budem zatvoreni u sobi sa svim svojim bolovima i greškama. Jer si ti bio prvi udah svježeg vazduha. Vazduha koji nikad nisam očekivala da ću udahnuti.

A nakon tog prvog udisaja nikada ništa više nije tako slatko.

 

Visoko.co.ba/lolamagazin.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE