NaslovnicaLokalne TemeEvo kako će i...

Evo kako će izgledati prva Pyramid trail utrka u Visokom!

Prva Pyramid trail utrka, koja će se održati u sklopu MMS festivala, uskoro će biti predstavljena svim ljubiteljima prirode, sporta i druženja.

Urka Pyramid trail prilagođena je svim uzrastima i namijenjena svim zainteresovanim takmičarima koji žele da osjete čari trail trčanja. Da ne bi bilo zabune, trail predstavlja kombinaciju trčanja i hodanja tako da su dobrodošli i oni koji namjeravaju aktivno trčati ali i oni koji se odluče na opciju šetnje stazom. Glavni cilj ove utrke koja se prvi puta organizuje u Visokom je promocija trail trčanja i popularizacija ove vrste sporta.

Ukupna dužina Pyramid trail staze iznosi 11 km. Kao podloga smjenjuju se makadamski putevi, travnate livade, zemljane staze te, u maloj mjeri i asfaltna cesta. Početak staze je u Arheološko-turističkom parku Ravne 2, odakle se staza penje u sela Dubrave i Srhinje, te dalje preko livada i šuma dolazi do Banjaruše i Krtnice. Nakon toga slijedi spust do hotela Pyramid Lodge gdje je učesnicima obezbijeđena okrepa u vidu hrane i pića. Okrepna stanica nalazi se na 7 km staze. Staza dalje asfaltnim putem vodi do Banjaruše, odakle slijedi spust makadamskim putem kroz šumovite predjele do sela Dubrave i dalje u Arheološko-turistički park Ravne 2 gdje je cilj trke.

Ukupna nadmorska visina koju je potrebno savladati iznosi 523 m, a svi zainteresovani prijave mogu poslati do 30. augusta na zvaničnoj stranici MMS festivala http://mms.bh-x.com/ .

Do sada je prijavljeno preko 80 učesnika iz 10 gradova. Svim učesnicima utrke omogućena je besplatna posjeta podzemnom labirintu tunela koji se nalazi u okviru Arheološkog parka Bosanska piramida Sunca, dok najuspješnije takmičare u muškoj i ženskoj konkurenciji očekuju i prigodni pokloni.

Podsjećamo, utrka će biti održana 2. septembra 2018. godine, u 10:00h, te je planirano da traje 3h. Poslije utrke bit će priređeno i druženje, gdje će prisutni moći uživati u izvedbama Magic Fingers-a i dobrom društvu!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.