Evelin Bitić: Treba da vas bude stid kakvu državu nam u ruke ostavljate!

Poručujem svim starijim političarima koji kritikuju nas omladinu kako olako odlazimo iz zemlje i da ne razumijemo šta je to politika, da se ne sramote dodatno, na kraju svog poltičko-životnog vijeka. Oni kao svojevrsni generacijski promašaji trebaju da se nama, omladini javno izvinu za ovo stanje što nam ostavljaju. Kakvo stanje ste nam napravili, u kakvu situaciju i položaj ste nas doveli najbolje oslikava situacija da smo primorani napuštati svoju zemlju! Je li shvatate u kakve dugove ste nas uvalili?!

Mi ćemo svi morati raditi 5 godina duže da bi pokrili vaše propuste i neuspjehe koje ste sebi pripisivali kao uspjehe. Treba da vas bude stid kakvu državu nam u ruke ostavljate! Mi mlađe generacije moramo “peglati” vaše pogreške i neznanje. Zemlja plače kuda vi samoprozvani politčari hodate. Sramota ste za ovu državu i ništa više.

Vaš generacijski rad mi mladi ocjenjujemo kao NEUSPJEH!!!

POZIVAM MLADE DA NE GLASAJU ZA ONE KOJI SE BAVE POLITIKOM I OBNAŠAJU NEKU JAVNU FUNKCIJU DUŽE OD 10 GODINA!!!

Evelin Bitic

Prethodne objave:

Kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona ispred Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine Evelin Bitić javnosti se obratio s porukom da se kandidovao kako bi zaradio novac jer je to najbolji način da se zaradi.

Bitić je u svom obraćanju javnosti preko svog zvaničnog Facebook profila napisao post u kojem je “otvorio dušu” pa vjerovatno napisao ono što je cilj svakog političara.

– Odlučio sam se kandidirati na ovim izborima zato što želim da zaradim novac, nezaposlen sam i to je u ovo vrijeme i na ovim prostorima najbolji način da se zaradi, dakle da se bavim politikom i da tom prilikom zaradim novac. Iskreno vam kažem moj lični interes je na prvom mjestu, pa onda od vas ljudi. Ja ću krasti, ali ću dati i vama, dakle mora biti neka lova za mene ali će biti i za ostalu raju. Ovi to sad ne rade tako, nego rade samo u svoju korist. Suština je ako uzimate za sebe vi morate dati i narodu da bi vas narod volio, a vidite kakva je sad kriza u državi, neko krade ali ne daje narodu i onda je narod bijesan – poručio je Bitić.

Mnogi su njegov potez ocijenili kao poštenim obraćanjem javnosti, dok drugima izgleda kao satirični sadržaj, što je i sam Bitić potvrdio novim postom na Facebooku rekavši da “nije nikakav lopov” i da satirom pokušava ukazati na stanje u bh. politici.

– Ne brinite nisam ja nikakav lopov, niti ću uzimati od vas jer sam i ja jedan od vas, već nekoliko godina na birou, sa završenim fakultetom i 3 jezika govorim, put prema europi mi otvoren, ali sam ovdje da se borim uz Vas. Satirom pokušavam da ukažem na stanje u politici. Za ove što govore da sam neozbiljan ću reći – govoriti nekome ko je iskren da je neozbiljan je neprisebno, a ovi što su na vlasti 25 godina su jako ozbiljni i vidite kako nam cvjetaju ruže i padaju pare sa neba, tako da to sve pada u vodu. Baš mi je žao što su mnogi procijenili da se ja spdram na ovim izborima, ja mislim da se sprdaju s vama oni koji su bili zaposjeli ove institucije prije mene. Moj pristup je takav da ismijavam sprdajući pristup koji vlast ima prema vama. Dosadašnja vlast vam je više vrijeđala intelegenciju od mene, a djeluje ozbiljnije. Tako da bolje da govorite nekom drugom da se sprda, napisao je Bitić.