Evelin Bitić (PDA): Mi mladi ćemo morati raditi 5 godina duže da bi ispravili neuspjehe prethodnih generacija

Evelin Bitić na skupu PDA u Kaknju proučio istinu: Mi mladi ćemo morati raditi 5 godina duže da bi ispravili neuspjehe prethodnih generacija

 

GOVOR EVELIN BITIĆ #15  CENTRALNI SKUP 02-03.10.2018 19:00h

 

 

Uspio sam da napravim nešto čemu se mnogi čude, veliki broj internet portala je pisao o men, a posbeno se isticao naslov Oslobođenja, citiram: „Pojavio se prvi iskreni političar u BIH“ ili onaj drugi„za rubriku vjerovali ili ne, ukazao se prvi pošteni političar u BIH“.

Odmah da vam poručim ne brinite nisam ja nikakav lopov, niti ću uzimati od vas jer sam i ja jedan od vas, običan i skroman momak iz naroda kao sto ste i Vi, već nekoliko godina na birou, sa završenim fakultetom, napisao knjigu, sportista i 3 jezika govorim, vrata Europe mi širom otvorena, mogu ujutro da odem ako želim, ali ja ostajem ovdje da se borim uz Vas i za Vas!!!

 

https://youtu.be/DvDuoPW4_ZA

Satirom sam pokušao da ukažem na očajno stanje u našoj politici. A sto se tiče moje stairične parole „ Ja ću krasti, ali i Vama dati“to vam mogu u sljedećem tekstu objasniti:

Kandidati iz drugih stranka uvijek previše gledaju samo na sebe, istina i ja gledam na sebe, ne moežeš biti u nečemu ako ne vidiš sebe u tome, znači i ja svoj lični interes negdje imam, ali želim da dam i narodu. Suština je da ću ja uzimati, ali ću dati i narodu. To je ono što treba narodu, jer ako tako budem radio ja mogu da budem u politici mnogo godina, to je suština moje cijele priče.

Jer nije suština ja da uzimam, a ne dam narodu i narod poslije se pobuni pa da bude svaga.Sada imamo situaciju da neko krade, ali nardu ništa ne daje i onda je narod bijesan. Ovako smo namerni i narod i ja. Želim da pružim priliku i drugima da i oni imaju svoju korist i to je suština cijele priče, Ja pa Vi, a ne kao ovi sada, samo oni, a ništa Vi.

Vjerujte mi ni mene život nije mazio, pa pogledajte gdje sam sad došao, narod je ovo osjetio, narod nije glup, narod osjeća kad neko laže, i osjeća da sam iskren i čista duša i osjećaju da sam bio niko i da ću napraviti nešto veliko.

Uhvatio sam foru dan napravim nesto drugačije, jer vidio sam kako to funkcioniše kod drugih stranaka i kandidata, gdje svi pričaju isto znači čista klasika.

Gospoda što govori da sam neozbiljan ću reći –sam čin kandidature na ovim izborima je jako ozbiljna stvar, tako da ja ne mogu da budem neozbiljan i govoriti nekome ko je iskren da je neozbiljan je neprisebno, a ovi što su na vlasti 25 godina su kao jako ozbiljni i vidite kako nam cvjetaju ruže i padaju pare sa neba, tako da to sve pada u vodu.

Hoću takođe da poručim tim svim starijim političarima koji kritikuju nas omladinu kako olako odlazimo iz zemlje i da ne razumijemo šta je to politika, da se ne sramote dodatno, na kraju svog poltičko-životnog vijeka. Oni kao svojevrsni generacijski promašaji trebaju da se nama, omladini javno izvinu za ovo stanje što nam ostavljaju. Kakvo stanje ste nam napravili, u kakvu situaciju i položaj ste nas doveli najbolje oslikava situacija da svaki omladinac razmišlja samo kako napustit svoju zemlju! Je li shvatate u kakve dugove ste nas uvalili?! Mi ćemo svi morati raditi 5 godina duže da bi pokrili vaše propuste i neuspjehe koje ste sebi pripisivali kao uspjehe. Treba da vas bude stid kakvu državu nam u ruke ostavljate! Mi mlađe generacije moramo “peglati” vaše pogreške i neznanje. Zemlja plače kuda vi samoprozvani politčari hodate. Sramota ste za ovu državu i ništa više. Vaš generacijski rad mi mladi ocjenjujemo kao NEUSPJEH!!!

 

Sadašnja vlast samo diže kredite i zadužuje nas, a nama povećava akcize na gorivo i ko zna šta je sljedeće, oni uopste ne razmišljaju kako te pare vratit i kada, kako? Zato cijeli ovaj cirkus koji serivra ovaj vlast od ‘95 pa na ovamo treba što prije da se završi, a oni da odu s vlasti, njima su bitne samo njihove sotlice da su sigurne, stolice koje su više poprimile oblik njihovih stražnjica, to je njihova politika – samo oni, a nista vi ništa da ne ostane vama.

To moramo da prekinemo dosta oni, sad malo narod treba da sjedne u te stolice!

A mi mladine želimo da budemo problem ovoedražve, mi želimo da budemo rješenje problema u ovom društvu,omladina je puna ideja i želje za dokazivanjem, ne želimo odlaziti poput beskućnika i najamnih radnika u druge države i pod tuđe zastave, jer naš grad i država nam je najljepša na svijetu! Mi volimo svoj grad i državu, mi volimo vas, naše roditelje.Želimo da nam se pruži prilika, da dokažemo da nas niste Vi roditelji uzalud školovali, da Vi roditelji niste uzalud odvajali hljeb od svojih usta kako bi ste nama obezbjedili bolji život i bolju budućnost.

 

I na kraju koliko god se ja trudio i radio, ja ne mogu ništa da uradim bez vas naroda, ja sam kao dobar auto mlad, vrijedan, snagator, a vi narod ste kao gorivo. Auto ne ide bez goriva, a gorivo ne ide bez auta. Ovaj naš narod me pomalo podsjeća na Golfa 2, može izdržati sve a dobar je evo već 25 godina. I Golf je dobar auto i ovaj naš narod je stvarno dobar i izdržava i izdržava samo treba generalka da mu se uradi i onda će biti dobro u ovoj državi.

Da se sve moze kad se hoce, ja sam najbolji dokaz sa tako malim budzetom za kampanju sam dospio na nekoliko portala i dobio pozive da gostujem u 2-3 emisije uzivo.

Zato vas pozivam da budete dio ovog POKRETA i da preokrenemo situaciju u našu korist!!!

 

Zahvaljujem

 

Pojašenjnje moje stairične parole „ Ja ću krasti, ali i Vama dati“

Kandidati iz drugih stranka uvijek previše gledaju samo na sebe, i ja gledam na sebe, znači svoj lični interes negdje imam, ali želim i narodu da dam. Suština je da ću ja uzimati, ali ću dati i narodu. To je ono što treba narodu, jer ako tako budem radio ja mogu da budem u politici 50 godina, to je suština. Jer nije suština ja da kradem, a ne dam narodu i narod poslije se pobuni pa da bude svačega. Ovako smo namerni i narod i ja. Nisam loš u tom smislu, da ne želim da dam drugima i da ne pružim drugima da i oni imaju svoju korist i to je suština cijele priče, Ja pa Vi, a ne Ja a ništa Vi. Ni mene zivot nije mazio, pa pogledajte gdje sam sad dosao, narod je ovo osjetio, narod nije glup, narod osjeca kad neko laze, i osjeca da sam iskren i cista dusa i osjecaju da sam bio niko i da cu napraviti nesto veliko.

 

Ja sam uhvatio foru dan napravim nesto drugacije, jer vidio sam kako to funkcionise kod drugih stranaka i kandidata, gdje svi pricaju isto znaci cista klasika. Ovo je nesto novo, znaci ja nisam spreman ja ne mogu sad s nekim da se uhvatim da pricam o nekoj visokoj politici, ja umije mda povucem, umijem da povedem, umijem da sarmiram sto se kaze, umijem da udarim, da prevrnem, mozemo da se pohrvamo ako hocemo nije problem nikakav, i svjestan sam toga. Dakle ja cu da budem lider, a moj tim iza mene neka radi posao. Ja mislim da je to skorz OK. Problem nase vlasti je sto ne postoje ozbiljni ljudi, a toga kod mene nece biti.