Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici Skokova sa Starog mosta u Mostaru

Evald Krnić iz Crne Gore i Mostarac Igor Kazić pobjednici su 456. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Krnić je pobijedio u konkurenciji skokova na glavu, dok je Kazić bio najuspješniji skakač na noge.

I Krnić i Kazić su u obje serije skokova imali maksimalan broj bodova. Drugo mjesto u kategoriji skokova na glavu osvojio je Dino Barjić, a treće prošlogodišnji pobjednik Dragan Milnović. Drugo mjesto u skokovima na noge osvojio je Adis Halilović, a treće također prošlogodišnji pobjednik Emel Tiro.

Nagrada je uručena i najmlađem takmičaru Nidalu Salčinu, rođenom 2006. godine.

Na ovogodišnjim skokovima nastupio je 31 takmičar iz nekoliko zemalja regiona Zapadnog Balkana, a ocjenjivao ih je žiri u sastavu Alica Jakirović, Haris Šiširak, Haris Škoro, Samir Zukanović i Branko Bogičević.

Kompletna manifestacija trajala je dva dana, a započela je defileom mladih skakača, koji su se u popodnevnim satima takmičili na novoj skakaonici Duradžik.

Održana je i tradicionalna utrka na šlaufima (Šlaufijada), a manifestacija je zvanično okončana svečanim programom na kojem su se pobjednicima uručila priznanja, uz bakljadu na Starom mostu.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.