Estonija – BiH 24:21

Rukometaši BiH poraženi u Estoniji: Užasan tretman domaćina odrazio se i na igru, Zmajevi razočarali
Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Rukomenta reprezentacija Bosne i Hercgovine izgubila je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju kod Estonije rezultatom 24:21.

Ekspedicija Bosne i Hercegovine nije imala topal doček u Estoniji. Susretu je prethodnio užasan tretman. Nije bilo obroka u potrebnim količinama, bili su primorani da treniraju u hotelskim sobama i hodnicima, a vrata dvorane su bila zaključana.

U uvodnim minutama meča se igralo uglavnom gol za gol, a prvu osjetljiviju prednost smo napravili u 22. minuti kada nas je Haseljić odveo na +3(8:11).

Tu prednost naši momci su držali i do kraja prvog poluvremna, pa se na odmor otišlo za sigurnom prednošću 11:14.

U nastavku veliki problemi kada je napad potpuno zakazao. U prvih 12 minuta nastavka postignu su samo dva gola što su Estonci iskoristili i meč vratili u egal.

Estonci su uspjeli i preokrenuti, povesti 19:18, što je značilo da će završnica biti izuzetno neizvjesna. U posljednjih pet minuta se ušlo pri rezultatu 20:20.

Tri minute prije kraja Estonic su otišli na dva gola prednosti (23:21) kada je pogodio Celmis. Estonci su do kraja zabili još jedan gol za konačnih 24:21.

Ove dvije reprezentacije će se sastati u nedjelju. Bosna i Hercegovina će Estoniju dočekati u Bugojnu.

Portal SportSport.ba