NaslovnicaSvijetEscobar i Đuk...

Escobar i Đukanović zabrinuti za funkcionalnost države u uslovima kada Crna Gora nema Ustavni sud i Vladu

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabriel Escobar sastao se danas sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, i kako se navodi iz američke ambasade, iskazao zabrinutost u vezi sa donošenjem Zakona o predsjedniku.

U Twitter objavi američke ambasade navodi se da su razgovarali o potrebi deblokade Ustavnog suda i razmijenili mišljenja o gorućim regionalnim bezbjednosnim pitanjima.

Iz Kabineta predsjednika Crne Gore je saopšteno da je izražena izuzetna zabrinutost za “funkcionalnost države u uslovima kada Crna Gora nema Ustavni sud i Vladu i ne postoji konsenzus u Parlamentu”.

“Ohrabrenje svim proevropskim i proevroatlantskim političkim akterima da se fokusiraju na kompromis koji će rezultirati izborom sudija Ustavnog suda i voditi prijevremenim izborima kao kredibilnim putem za izlazak iz krize. Sve drugo su manipulacije, uključujući i bezobzirno usvajanje Zakona protivno mišljenju Venecijanske komisije. Crna Gora se mora vratiti u stanje normalnosti koje pripada pouzdanoj članici NATO-a i državi koja je odgovorna da reformama ostvari perspektivu članstva u EU”, navodi se u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta.

Visoko.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.