Enisa Mostić (SDP): kandidatkinja za Parlament Federacije Bosne i Heregovine

Enisa (Sudžuka) Mostić rođena 12.4.1980. godine u Visokom je udata i majka jednog djeteta. Osnovu školu „Alija Nametak“ pohađala je na Bucima i završila odličnim uspjehom. Potom upisuje Gimnaziju „Visoko“ i to matematičko-informatički smjer. Svoje školovanje nastavlja na Pravnom fakultetu i stiče zvanje Bachelor poslovnog prava. Diplomski rad koji je radila na temu „Pravne posebnosti individualnog ugovora o radu“ ocijenjen je desetkom i objavljen je u časopisu Student.

Za vrijeme svog školovanja učesnica je mnogobrojnih nastavnih i vannastavnih aktivnosti, sekcija, takmičenja, brojnih priznanja, certifikata i nagrada. Trenutno je zaposlena u Preventu Leather, Topuzovo polje, odjel Proizvodnja. Prvo radno iskustvo je stekla u studentskoj službi Pravnog fakulteta, a danas je iza nje preko 15 godina radnog iskustva.

Članica Socijaldemokratske partije BiH je od 2012. godine, a također je članica i Općinskog odbora SDP-a BiH Visoko. Još kao pionir i patriota u svojoj školi je dala časnu pionirsku riječ da će voljeti i poštovati svoju domovinu, da će razvijati bratstvo i jedinstvo, jednakopravnost i da će cijeni sve ljude svijeta.

Svoj politički angažman odlučila je produbiti kandidaturom za federalni Parlament u izbornoj jedinici 406. U politiku je ušla svojevoljno iz ljutnje i razočarenja na trenutnu vlast. Svojim angažmanom i djelovanjem zalagat će se primarno za prava boraca, pravo zapošljavanja, pripravnički i volonterski staž, prava penzionera, radnička prava, jednakopravnost u obrazovnom sistemu protiv politike dvije škole pod jednim krovom. Zalagat će se i za druga pitanja koja su problematika svih nas.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.