SportNogometEngleski klubovi glasali o ukidanju VAR-a

Engleski klubovi glasali o ukidanju VAR-a

Po završetku sezone predstavnici klubova engleske Premier lige su se sastali i raspravljali o ukidanju VAR tehnologije.

Nije to bilo iz vedra neba, nego na temelju službenog zahtjeva upućenog od strane Wolverhamptona. Taj klub je sredinom svibnja pozvao sve ostale na glasanje koje je sad i obavljeno, a Wanderersi su ostali usamljeni u svojim nadanjima da će Premier liga u budućnosti biti bez VAR-a.

Rezultat glasanja je bio 19:1. Svi su se klubovi izjasnili protiv ukidanja video-tehnologije, postigavši istovremeno i neke dogovore za ubuduće o kojima je Premier liga izvijestila na svojoj službenoj stranici.

Englezi će pokušati koristiti VAR sa što manje prekida igre, smanjiti kašnjenja odnosno otezanje s odlukama uvođenjem poluautomatizirane tehnologije zaleđa. Također, žele poboljšati iskustva navijača pa će suci najavljivati promjenu odluke s terena, a na velikom ekranu će se, gdje god to bude moguće, reprizirati razmatrane situacije.

Gol.hr / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE