Enesu Begoviću posebna nagrada na festivalu Ilidža

Enes Begović u revijalnoj noći festivala “Ilidža 2020.” dobio je jednu od najdragocjenijih nagrada.

Priznao je da je pozitivno iznenađen kada je čuo da je baš njemu pripala nagrada za očuvanje tradicije narodne pjesme.

“Iznenađen sam i velika mi čast i zadovoljstvo što sam dobitnik te nagrade. I ovom nagradom oobećavam svima koji vjeruju u ono što godinama radim, da ću nastaviti ovim putem, nastaviti njegovati tradiciju naroda BiH, da i dalje živi i traje naša bh. kultura na muzičkom polju”, kazao je Begović za Hayat.ba.

Bez njega nema pjesme – kazao je između ostalog Senaid Memić, načelnik općine Ilidža uručujući nagradu Enesu Begoviću.

Foto: Hayat.ba

“Prvi put imam tremu. Sa ovom nagradom ste me zaista ostavili bez teksta. Ilidžanski festival ostat će zauvijek urezan u mom srcu. Veliko hvala Općini Ilidža i Hayat TV”, dodao je Begović našalivši se kako je “ovo priznanje jedan kroz jedan”.

Prvi put je nastupao na “Ilidži” 1984. godine. Tada je pjevao “Otvorite moj srce”.

Proslavio se pjesmom Gorana Miše Kurtovića s kojom je te godine proglašen za najperspektivnijeg mladiog pjevača bivše Jugoslavije.

“Da bi se desilo da nakon svih ovih dešavanja na prvom festivalu koji je održan u samostalnoj državi BiH postanem apsolutni pobjednik. To mi je bila satisfakcija da budem još bolji profesionalniji pjevač prema muzici prema, svima koji gaje ovakvu vrstu muzike. Volio bih da ovaj Festival ostane i poslije mene, generacije koja je sada prisutna na na bh. sceni”, kazao nam je popularni Visočanin.

Hayat.ba