Enes Begović večeras će održati besplatan koncert u KSC Mladost u Visokom

Enes Begović večeras će svom rodnom gradu pokloniti srce i dušu. Naime, jedna od naših najvećih zvijezda narodne muzike večeras će održati besplatan koncert u  KSC Mladost u Visokom.

Već godinama Begović je jedan od najboljih ambasadora Visokog i on u medijskim istupima često ističe svoj rodni grad u kojem i sada provodi barem nekoliko dana mjesečno. Iako je otišao iz Visokog, on se uvijek rado vraća i zbog toga je odlučio da rodnom gradu pokloni ovaj koncert za njegov rođendan. Zanimljivo je da za ovaj muzički događaj Begović nije tražio nikakvu novčanu naknadu.

– Svojim Visočacima prilikom mog zadnjeg koncerta koji je prekinut zbog velikog nevremena i jake kiše, obećao sam da ću pjevati potpuno besplatno za moje Visoko. I to će biti večeras. Lijepo je doć’ u svoju čaršiju, lijepo je imat svoju avliju…. Tako kaže jedna lijepa pjesma Al Dina. Ja se uvijek vraćam u svoju čaršiju i tu je i moja avlija kao i imanja moje bliže rodbine. Zbog toga mi je posebno drago da ću za dan grada Visokog pjevati u dvorani Mladost i da to moj rodni grad neće koštati nijednu konvertibilnu marku – kaže Enes Begović koji će večeras nastupiti sa velikom bendom.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.