Enes Begović večeras će održati besplatan koncert u KSC Mladost u Visokom

Enes Begović večeras će svom rodnom gradu pokloniti srce i dušu. Naime, jedna od naših najvećih zvijezda narodne muzike večeras će održati besplatan koncert u  KSC Mladost u Visokom.

Već godinama Begović je jedan od najboljih ambasadora Visokog i on u medijskim istupima često ističe svoj rodni grad u kojem i sada provodi barem nekoliko dana mjesečno. Iako je otišao iz Visokog, on se uvijek rado vraća i zbog toga je odlučio da rodnom gradu pokloni ovaj koncert za njegov rođendan. Zanimljivo je da za ovaj muzički događaj Begović nije tražio nikakvu novčanu naknadu.

– Svojim Visočacima prilikom mog zadnjeg koncerta koji je prekinut zbog velikog nevremena i jake kiše, obećao sam da ću pjevati potpuno besplatno za moje Visoko. I to će biti večeras. Lijepo je doć’ u svoju čaršiju, lijepo je imat svoju avliju…. Tako kaže jedna lijepa pjesma Al Dina. Ja se uvijek vraćam u svoju čaršiju i tu je i moja avlija kao i imanja moje bliže rodbine. Zbog toga mi je posebno drago da ću za dan grada Visokog pjevati u dvorani Mladost i da to moj rodni grad neće koštati nijednu konvertibilnu marku – kaže Enes Begović koji će večeras nastupiti sa velikom bendom.