NaslovnicaLokalne TemeEmotivan stat...

Emotivan status: Amel Tuka se oprostio od Jusufa Juke Kadrića, visočkog konduktera u putničkim vozovima

Amel Tuka, najbolji atletičar kojeg BiH ima i jedan od najboljih sportista u našoj zemlji, objavio je emotivan status na društvenim mrežama nakon što je preminuo Jusuf Juka Kadrić iz visočkog naselja Buzići.

Naime, preminuli Jusuf Juka Kadrić je bio kondukter u putničkim vozovima u vremenu kada se i Tuka vozio tokom studentskih dana.

“I ja sam jedan od studenata koji te se sjeća samo po dobru, pogotovu u periodu kada sam putovao na treninge iz svog Modrinja za Zenicu! – napisao je Tuka.

Da ti dragi Allah podari lijepi Dzennet!

I ja sam jedan od studenata koji te se sjeca samo po dobru, pogotovu u periodu kada sam putovao na treninge iz svog Modrinja za Zenicu! ❤️

Posted by Amel Tuka on Sunday, November 29, 2020

 

Prema riječima i drugih koji su u to vrijeme studirali i vozili se, Kadrić će zaista svima ostati u lijepom sjećanju.

“Taj dobri čovjek je imao više razumijevanja, pažnje i podrške za nas učenike i studente nego svih 10 kantonalnih ministarstava obrazovanja i jedno federalno ministarstvo zajedno. Oni koji su vozarili vozom i koji su sretali našeg Juku u to doba znaju o čemu govorim. Osim toga, Juka je uvijek bio pun vedrine i za svakoga je imao lijepu riječ podrške i ohrabrenja. Uvijek bi nas pitao dokle smo stigli sa školama, kako ide, i uvijek nas je bodrio i ohrabrivao da učimo i da se borimo. Vječno ću se sjećati njegovog mahanja rukom sa vrata vagona što je svima nama značilo: ‘U moj rejon’. E tog Jukinog ‘rejona’ vječno ću se sjećati“, napisano je na Facebook stranici Darisland, u čijem potpisu je Evelin Memić.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.