Emir Dizdar novi direktor JKP „Gradska groblja” Visoko

Emir Dizdar iz Visokog je nakon provedene konkursne procedure izabran za novog direktora JKP Gradska groblja d.o.o.Visoko.

Njegovo višegodišnje iskustvo, stečeno kroz kontinuirani rad u realnom sektoru u oblasti građevinarstva i industrije, je sasvim sigurno jedna od kompetitivnih komponenti u sučeljavanju sa svim izazovima koji stoje pred ovim javnim komunalnim preduzećem, ali istovremeno i iznalaženju optimalnih rješenja za te izazove.

U mandatnom periodu novi direktor je u predloženim strateškim pravcima djelovanja istakao opredijeljenost za izvršavanje svih svih statutarno definiranih poslova i zadataka od strane osnivača Grada Visoko. U cilju nesmetanog funkcioniranja rada ovog javnog preduzeća u periodu koji slijedi, kao imperativan zadatak svih upravljačkih struktura nameće povećanje prihoda. To je moguće  ostvariti uz još kvalitetniju saradnju sa strukturama Grada Visoko i sudjelovanje na zajedničkim projektima u kojima JKP „Gradska groblja“ d.o.o.Visoko može dati svoj doprinos, ali isto tako i kroz saradnju sa fondovima Evropske Unije i kandidiranjem projekata od komunalnog značaja.

 

Ono na čemu će istrajavati je nastavak optimiziranja troškovne strane poslovanja, kao i utvrđivanje tačke pokrića troškova svake radne jedinice, gdje se dodatnim aktivnostima i proširenjem obima i asortimana proizvoda i usluga, sve radne jedinice mogu učiniti poslovno efikasnijim i time doprinijeti stabilnosti poslovanja preduzeća. Tu se fokus stavlja na osnaživanje radne jedinice Gradsko zelenilo u cilju postizanja i učvršćivanja vodeće pozicije u hortikulturalnom uređenju na području općine Visoko, ali i šire.

Cijeneći da svaku organizaciju čine ljudi, novi direktor će posebnu pažnju posvetiti zadovoljavanju potreba zaposlenika, poboljšanju njihovog socijalnog i ekonomskog položaja,osiguranju prihvatljivih uslova rada, osiguravanju povoljne radne atmosfere i dobrih međuljudskih odnosa. Namjerava istrajavati na motiviranju i poticanju zaposlenika na edukaciju, specijaliziranje i sticanje novih znanja sa svrhom što većeg doprinosa ostvarenju programskih ciljeva ovog javnog preduzeća.

U odnosu na lokalnu zajednicu namjerava se povećati transparentnost poslovanja i poboljšati kvalitet komunikacije prema korisnicima usluga, lokalnoj zajednici i medijima u cilju stvaranja povratne komunikacijske veze i u konačnici poboljšanju poslovanja i zadovoljenju potreba istih. U narednom periodu JKP Gradska groblja će istrajavati na povećavanju stepena saradnje sa drugim javnim preduzećima i ustanovama u vlasništvu Grada Visoko.

Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.