NaslovnicaLokalne TemeEmir Burić je...

Emir Burić jedan od pet predstavnika izviđača Bosne i Hercegovine u Turskoj

Član Odreda izviđača “Visoko” Emir Burić, kao jedan od pet predstavnika Bosne i Hercegovine, u terminu od 14. do 24. septembra učestvuje u aktivnosti/projektu “YOUTH IN SPORTS, BROTHERHOOD WITH SPORTS” koja se održava u turskom gradu Silivri, u blizini Istanbula. Tokom sprovedbe aktivnosti kao cilj je postavljen zadatak pronaći rješenja za problem useljavanja s kojim se susrećemo u Evropi i za integraciju imigranata, te izgraditi participativnu omladinu stvaranjem sportske svijesti provedbom ovog projekta. Postupajući u skladu s ovim ciljem, ciljevi koji se žele ostvariti su sljedeći:

– Otkriti važnost sporta, dati informacije o sportskim granama, etici u sportu i objedinjavanju sporta;
– Opremiti mlade imigrante ili mlade migrantskog podrijetla novim vještinama kroz sport;
– Razviti pojedince koji se bave i rješavaju probleme zajednice;
– Podići svijest o različitim sportskim granama i usmjeriti mlade;
– Uključivanje mladih u nepovoljnom položaju u timski rad, kako bi se omogućilo uklanjanje društvenih, kulturnih i jezičnih prepreka, za širenje informacija o EU mogućnostima za mlade;
– Osnažiti sudionike da postanu aktivni evropski građani.

Ovaj projekt se finansira sredstvima Evropske komisije kroz program Erasmus Plus i kroz njega su pokriveni troškovi puta, smještaja i hrane.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.