Lokalne TemeSportEmir Bijedić, predsjednik NK Bosna: Djeca su nam na raspustu, sad bi...

Emir Bijedić, predsjednik NK Bosna: Djeca su nam na raspustu, sad bi trebalo biti lakše

Nogometaši Bosne su odlično otvorili drugi dio sezone u kojoj su prije početka bili “otpisani” iz razloga što je deset standardnih igrača napustilo klub. Kompletna Uprava je podnijela ostavku, održana je Skupština i imenovan novi Upravni odbor od tri člana: predsjednik Emir Bijedić i članovi Emir Vračo i Adnan Jašarspahić. Nakon dva odigrana kola situacija je potpuno suprotna od očekivanja “iskrenih navijača” Bosne koja na njihovu žalost ima stopostotni učinak, dvije pobjede i maksimalnih šest bodova.

To je bio razlog da zatražimo izjavu od predsjednika kluba Emira Bijedića pred naredno gostovanje kada Bosna igra protiv FK Igman.

– Mi smo svjesno ušli u rizik i zaigrali na kartu visočke priče i visočke djece. Mnogi su nam tada predviđali potop i borbu za opstanak, međutim odluka nas trojice je bila da bez obzira na težak raspored i eventualno loše rezultate nećemo odustati od ideje da visočka djeca mogu igrati bolje od “razvikanih” igrača sa strane koji ne doživljavaju ni NK Bosna niti Visoko, pa ako ćemo i gubiti neka gubimo sa svojim igračima koje će ako ništa drugo biti malo više stid hodat čaršijom nego one kojima je Bosna samo prolazna stanica.

Tim povodom smo angažovali i našeg trenera Mensura Džavitija iako su nam i tada “dobronamjerno” savjetovali da kontaktiramo neke druge trenere jer Džaviti tobože dugo nije radio trenerski posao i nema potrebno iskustvo. Mensur im je već u prvom kolu odmah svima odgovorio tako što je izabran za trenera kola cijele Druge lige Centar. Njegov najmlađi tim u ligi igra najljepši nogomet, igraju za gol više, iz dvije utakmice imaju dvije pobjede i čak sedam postignutih golova. Na naše rezultate trenutno ne utiče ni 100% učinak sviranih penala protiv nas, dvije utakmice dva penala.

Što se tiče podrške društvene zajednice i privrednih subjekata ona je više usmena i virtualna, u stvarnosti klub redovno prima sredstva odobrena budžetom Grada Visokog, a to je onaj dio koji nam je obećao i gradonačelnik Mirza Ganić na Skupštini kluba. Ovaj drugi dio gdje smo očekivali “društveno odgovorne” firme iz Visokog je izostao, većinom to se svodi na “šunjanje i šaptanje” oko stadiona i nominalnom podrškom viber porukama od čega klub i naša visočka djeca koja uspješno brane žutoljubičaste boje za sad nemaju ništa, ali želim da vjerujem da će se i to promijeniti.

Za kraj želio bih istači jednu simpatičnu situaciju u kojoj se prije dva dana trener Džaviti javio članu Uprave Adnanu Jašarspahiću i na njegovo pitanje možemo li pobijediti i u narednoj gostujućoj utakmici na Ilidži te u pobjedonosnom nizu dočekati lidera prvenstva FK Famos u Visokom, trener Džaviti mu je odgovorio: Ove sedmice su mi svi na treningu nema škole, raspust, tako da nam i to ide u prilog.

Eto kakvu ekipu imamo, igrači/djeca i mi kao Uprava zajedno s njima imamo probleme sa opravdanjima za školu i sa specijalnim ljekarskim uvjerenjima jer u prvoj postovi nam igraju i kadeti (igrači do 16 godina), za razliku od naših protivnika koji imaju drugačije probleme” – izjavio je za Visoko.co.ba predsjednik NK Bosna Emir Bijedić.

U 18.kolu NK Bosna od 16:00sati igra protiv FK Igman koji se trenutno nalazi na 14.mjestu sa 11 osvojenih bodova i koji je u prvom dijelu sezone odnio bod iz Visokog, dok je Bosna na 7. mjestu sa 28 osvojenih bodova. Utakmica se igra na stadionu TC Igman Ilidža.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE