Lokalne TemeElvedina Muzaferija: "Zbog Igara su me roditelji uveli u skijanje"

Elvedina Muzaferija: “Zbog Igara su me roditelji uveli u skijanje”

Sarajevske olimpijade se rado sjete svi koji su imali čast i privilegiju uživati u tom periodu, a generacije kojima je ta energija iz 1984. prepričavana, zavoljele su zimske sportove upravo zbog ZOI 84. Jednu takvu priču podijelila je s nama najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija.

– Bez obzira na to što sam rođena 15 godina kasnije, znam mnogo o Olimpijadi. Mislim da je to jedan od razloga zašto su me roditelji uveli u skijanje kada sam imala pet godina. Bitno je da obilježavanje 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu probudi sjećanja, a novim generacijama pokaže koliko je taj događaj, zapravo, značajan za Bosnu i Hercegovinu. U svijetu nas mnogi još prepoznaju po Olimpijadi. Moramo biti svjesni toga – istakla je Muzaferija.

To su najbolje organizirane Igre do tada?

– Ne samo tada, a tada je možda bilo još i teže. Mi smo dobri domaćini. Prošle godine, prvi put nakon ZOI 84, imali smo FIS utrku na Bjelašnici i svi takmičari s kojima sam svakodnevno na stazi s oduševljenjem pričaju o našoj olimpijskoj planini, o hrani i gostoprimstvu. Možda masa nije bila uključena u organizaciju kao 1984., ali da se možemo pokazati u dobrom svjetlu, možemo.

Visoko.co.ba/Avaz


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE