Elvedina Muzaferija završila je na 47. mjestu prvog spusta sezone …

Švicarka Corinne Suter pobjednica je prvog spusta sezone Svjetskog kupa skijašica koji je održan u Val d'Isereu. Predstavnica Bosne i Hercegovine Elvedina Muzaferija završila je na 47. mjestu sa šest sekundi zaostatka za pobjednicom.

Nažalost, spust je obilježio težak pad austrijske skijašice Nicole Schmidhofer koja je probila zaštitne ograde i u ciljnu arenu dovezena je na spasilačkim saonicama.

Svjetska prvakinja u superveleslalomu iz St. Moritza (2017) probila je ogradu pri brzini od 115 km / h. Njezino zdravstveno stanje još nije poznato, no austrijska radio i televizija je izvjestila da je bila pri svijesti.

Talijanka Federica Brignone također, je pala na istom mjestu, ali uspjela je sama ustati i stići do cilja. Na istom mjestu pale su i Švicarka Joane Hahlen i Amerikanka Alice McKennis, srećom bez težih posljedica.

Suter je slavila s rezultatom 1:44.62 izborivši treću pobjedu u karijeri nakon što je početkom ove godine osvojila spust u Altenmarkt-Zauchenseeu i Super-G u Garmisch-Partenkirchenu.

Druga je bila Talijanka Sofia Goggia sa 11 stotinki sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Breezy Johnson (+0.20).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Slovakinja Petra Vlhova sa 425 bodova, druga je Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 275 bodova, a treća je Talijanka Marta Bassino sa 273 boda.

U poretku spusta vodi Suter sa 100 bodova ispred Goggie (80) i Johnson (60).

U subotu slijedi još jedan spust u Val d'Isereu, a u nedjelju superveleslalom.

(HIna)