Elvedina Muzaferija: Na utrci Svjetskog kupa zauzela 48. mjesto

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica, Visočanka Elvedina Muzaferija zabilježila je, ovog vikenda, solidan nastup u austrijskom Altenmarktu. Tačnije, Elvedina se takmičila u spustu, u okviru utrke Svjetskog kupa, te je u izuzetno jakoj konkurenciji, među nekim od najboljih skijašica današnjice, izborila 48. mjesto.

Iako je zadnja startovala mlada visočka skijašica uspjela je doći do solidnog rezultata, koji pokazuje poboljšanje njene norme, te daje nadu da bismo u narednim mjesecima, ali i godinama, mogli očekivati još bolje rezultate.

Utrku je završila sa zaostatkom od nešto više od četiri sekunde, odnosu na prvoplasiranu Corine Suter, koja ove sezone bilježi sjajne rezultate. Preostala mjesta zauzele su Nicol Delago i Michelle Gisin, skijašice iz Italije i Švicarske koje se svrstavaju među najbolje  skijašice svijeta.

Ovo je tek prvi nastup za Elvedinu ovog vikenda, s obzirom da će na istoj stazi Altenmarkt-Zauchensee u nedjelju voziti utrku Super G-a, te se nadamo da će tu ostvariti još bolje rezultate. Također, važno je napomenuti da Elvedina u Austriji ima podršku navijačke skupine iz Visokog i Gornjeg Vakufa, te bi to mogla biti dodatna motivacija da popravi svoje rezultate ovog vikenda.

Visoko.co.ba