SportSkijanjeElvedina Muzaferija na Bjelašnici koja je ponovo u kalendaru velikih skijaških natjecanja...

Elvedina Muzaferija na Bjelašnici koja je ponovo u kalendaru velikih skijaških natjecanja FIS-a

Olimpijska ljepotica Bjelašnica, prvi put nakon 1989. godine, ponovo je u kalendaru velikih skijaških takmičenja Međunarodne skijaške federacije.

FIS je prihvatio kandidaturu na kojoj je ZOI 84 dugo radio i Bjelašnica će u februaru biti domaćin utrke Evropskog kupa, Super G-a za žene.

Evropski kup je takmičenje ranga odmah ispod Svjetskog kupa, pa se očekuje da oko 50 posto takmičara nastupi u oba takmičenja. To znači da na Bjelašnici možemo očekivati predstavnike najjačih skijaških nacija.

Među njima će biti i naša Elvedina Muzaferija koja se na današnju pres-konferenciju uključila iz Čilea, gdje je na pripremama.

“Ja sam odrasla na Bjelašnici, tu sam napravila svije prve skijaške korake. Dobro poznajem stazu i mislim da stvarno mogu očekivati dobar rezultat. Nadam se da će nas poslužiti snijeg i uslovi”, kazala je ona.

Direktor KJP ZOI 84 Jasmin Mehić istakao je kako je kalendar konačno sa zastavom BiH: “Izabrali smo datume u kojim je održana i ZOI jer je jako važno da se nastavi graditi duh olimpizma”.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE