SportSkijanje(VIDEO) Elvedina Muzaferija ekskluzivno iz Crans-Montane nakon istorijske pobjede

(VIDEO) Elvedina Muzaferija ekskluzivno iz Crans-Montane nakon istorijske pobjede

Nakon što je osvojila prvo i sedmo mjesto na dvije utrke spusta u okviru Europa Kupa te osvojila velikih 136 bodova Elvedina Muzaferija obratila se javnosti video porukom. Sljedećeg vikenda se nada da može do bodova u Svjetskom kupu u utrkama spusta, također, u Crans-Montani.

”Pozdrav svima! Iako sam danas pobijedila na utrci Europa Kupa, što je ujedno i najbolji rezultat za Bosnu i Hercegovinu ikada, to jeste prva pobjeda u nekom internacionalnom takmičenju, ne mogu biti tako sretna s obzirom da je danas dan žalosti. Zaista ovu pobjedu želim posvetiti svim djevojkama i ženama koje su žrtve nasilja. Znajte da sam uz vas i da nikada nije kasno da reagujete. Danas je dan bio dosta dug, imali smo dvije utrke. U prvoj utrci sam završila na sedmom mjestu sa dosta nekih grešaka, međutim, znala sam da imam još jednu priliku i iskoristila sam je. Dala sam sve od sebe, iako možda osjećaj dok sam skijala nije bio baš najbolji, znala sam samo da moram napadati stazu i na kraju se to isplatilo. Zaista sam sretna da mogu u sedmici kada je 40 godina Olimpijskih igara u Sarajevu da ostvarim ovakav historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu i ponosna sam na to. Drago mi je da ćemo naredne sedmice imati priliku da vozimo utrku Svjetskog kupa na istoj stazi i mislim da je ovo bila odlična priprema za Svjetski kup i da mogu ostvariti dobar rezultat naredni vikend. Navijajte za mene i gledajte me’’, rekla je Elvedina Muzaferija.

Visoko.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE