Lokalne TemePozitivno VisokoElvedina Muzaferija danas i drugi put osvojila zlatnu medalju na skijalištima u...

Elvedina Muzaferija danas i drugi put osvojila zlatnu medalju na skijalištima u Bugarskoj

Nakon što smo jučer pisali o uspjehu Elvedine Muzaferije prvog dana takmičenja na skijalištima u Banskom, o čemu možete čitati pod naslovom Visočka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila prvo mjesto na FIS slalomu u Bugarskoj, danas je sa ovog popularnog bugarskog skijališta stiglo još pozitivnih informacija.

Naime, visočanka Elvedina Muzaferija nakon zlatne medalje koju je jučer osvojila u juniorskoj konkurenciji danas je ponovo nastupala na skijalištu Bansko, u disciplini alpsko skijanje, ali ovog puta u seniorskoj konkurenciji. I ovog puta Elvedina je napravila najbolji rezultat, koji ju je odveo do druge zlatne medalje u dva dana, što je zaista izvanredan uspjeh ove mlade Visočanke.

elvedina muzaferija bugarska 2U konkurenciji među 26 takmičarki iz cijelog svijeta ova šesnaestogodišnja Visočanka ponovo je skijala najbrže, sa vremenom 1:34.99, što je za 56 stotinki bolje od drugoplasirane Vere Asenove, a čak za 3 sekunde i 36 stotinki bolje od trećeplasirane Sophie Ralli.

Elvedina je na ovom takmičenju potvrdila svoju dobru formu na početku ove skijaške sezone, te se nadamo da će u narednom periodu svoje Visočane i cijelu BiH obradovati sa još mnogo medalja, posebice onih zlatnih.

Redakcija portala Visoko.co.ba i ovog puta čestita Elvedini na izvanrednom uspjehom, uz želje da u narednoj godini ostvari najbolje moguće rezultate.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE