Elvedina Muzaferija danas i drugi put osvojila zlatnu medalju na skijalištima u Bugarskoj

Nakon što smo jučer pisali o uspjehu Elvedine Muzaferije prvog dana takmičenja na skijalištima u Banskom, o čemu možete čitati pod naslovom Visočka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila prvo mjesto na FIS slalomu u Bugarskoj, danas je sa ovog popularnog bugarskog skijališta stiglo još pozitivnih informacija.

Naime, visočanka Elvedina Muzaferija nakon zlatne medalje koju je jučer osvojila u juniorskoj konkurenciji danas je ponovo nastupala na skijalištu Bansko, u disciplini alpsko skijanje, ali ovog puta u seniorskoj konkurenciji. I ovog puta Elvedina je napravila najbolji rezultat, koji ju je odveo do druge zlatne medalje u dva dana, što je zaista izvanredan uspjeh ove mlade Visočanke.

elvedina muzaferija bugarska 2U konkurenciji među 26 takmičarki iz cijelog svijeta ova šesnaestogodišnja Visočanka ponovo je skijala najbrže, sa vremenom 1:34.99, što je za 56 stotinki bolje od drugoplasirane Vere Asenove, a čak za 3 sekunde i 36 stotinki bolje od trećeplasirane Sophie Ralli.

Elvedina je na ovom takmičenju potvrdila svoju dobru formu na početku ove skijaške sezone, te se nadamo da će u narednom periodu svoje Visočane i cijelu BiH obradovati sa još mnogo medalja, posebice onih zlatnih.

Redakcija portala Visoko.co.ba i ovog puta čestita Elvedini na izvanrednom uspjehom, uz želje da u narednoj godini ostvari najbolje moguće rezultate.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.