Elvedina Muzaferija će prvi put na domaćem terenu odmjeriti snage sa europskim skijašima

Nakon više od 35 godina Bjelašnica će sredinom februara 2023. biti domaćin velikog evropskog skijaškog takmičenja. Ovu vijest je otkrio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

“Predobro! Čestitam Jasminu Mehiću, direktoru ZOI-a. Naša Elvedina Muzaferija će prvi put imati priliku na domaćem terenu odmjeriti brzinu sa ostalim takmičarkama iz Evrope”, dodao je.

Kako saznaje Klix.ba Međunarodna skijaška federacija (FIS) donijela je konačnu odluku i uvrstila Bjelašnicu u kalendar velikih skijaških takmičenja Europa kupa 2023. godine u disciplini SuperG za žene.

Radi se o kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS). Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine bile su pokretač nastanka i osnov za izgradnju sportske infrastrukture na Bjelašnici.

Nakon olimpijade nastavilo se sa organizacijom Europa kup takmičenja na Bjelašnici do 1989. godine. Od tada do danas, uprkos nizu pokušaja, Bjelašnica nažalost nije bila u kalendaru Međunarodne skijaške federacije (FIS).

Klix.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.