Elvedin Šabanović i Mirza Bukić napustili OO ASDA i ubuduće će djelovati kao samostalni Klub vijećnika

Poštovani građani općine Visoko,
Članovi i simpatizeri Stranke Demokratske Aktivnosti Visoko,

Obavještavamo Vas da, dana 13.09.2017. g., prestajemo djelovati kroz strukture Stranke uključujući i Klub vijećnika A-SDA pri Općinskom vijeću Visoko te da ćemo u budućem periodu djelovati kroz samostalni Klub vijećnika. Vidno nezadovoljni nedosljednim (ne)djelovanjem Organa Stranke u proteklom periodu, sa nama odlazi i značajan dio članstva.
Podsjećanja radi, skrećemo pažnju da smo u Klubu kroz dosadašnji izbor od oktobra 2016. g. do danas, djelovali i pokrenuli inicijativu da nadležna općinska služba pokrene odgovarajuće mjere aktivnosti na rekonstrukciji i ponovnoj izgradnji sportskog igrališta za mlade u naselju Carica u mjesnoj zajednici Rosulje, pokrenuli inicijativu da nadležna Služba pokrene proceduru raspisivanja javnog Konkursa za stipendiranje učenika osnovnih i srednjih škola, pokrenuli inicijativu prema Općinskoj službi nadležnoj za socijalnu zaštitu da iz transfera za interventna djelovanja iz oblasti društvenih djelatnosti u 2017. g. izdvoji sredstva za hitne medicinske slučajeve za lica koja ne mogu ostvariti pravo osnovne zdravstvene zaštite, pokrenuli inicijativu prema Službi za lokalni ekonomski razvoj da u najkraćem zakonskom roku podnese zahtjev za izdavanje urbanističke saglasnosti te obezbijedi projektnu dokumentaciju i izvrši promjenu kulture zemljišta kako bi proces legalizacije sportsko-rekreativnog centra Bara u Moštru bio uspješno priveden kraju i nakon svih provedenih procedura određen upravitelj ovim kompleksom, pokrenuli inicijativu o uspostavljanju službenika za mlade pri Općinskom organu u skladu sa članom 3. 4. i 12. Zakona o mladima FBiH (Službene novine FBiH 36/10), pokrenuli inicijativu o promjeni naziva odgovarajuće ulice ili ustanove u čast imena “Zaim Muzaferija“, pokrenuli inicijativu da se u koordinaciji sa JKP Gradska groblja ili JKP Visočica, a u okviru sredstava za interventna djelovanja u 2017. izvrši uređenje žičanog mosta Gornje Moštre-Porječani sve sa ciljem stvaranja normalnog ambijenta za življenje u okvirima lokalne zajednice, pokrenuli inicijativu za podršku poljoprivredne proizvodnje kroz uzgoj tovnih junadi u turnusu od najmanje dva grla, podnijeli amandmane na prijedlog budžeta u 2017. g. kojima su povećana poticajna sredstva za poljoprivredu, obezbijeđena sredstva za stipendije za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola na području općine Visoko te osigurana sredstva za nastavak izgradnje OŠ Mula Mustafa Bašeskija u Donjem Moštru, obezbijeđena sredstva za subvenciju u zapošljavanju pripravnika u zainteresiranim privrednim subjektima i nema razloga da tako nastavimo i u daljem radu i djelovanju prema svim građanima naše općine, posebno onima koji su nam direktno ukazali svoje povjerenje na posljednjim lokalnim izborima. U procesima formiranja i uspostave zakonodavne vlasti podržali smo i uticali na Prijedlog programa kapitalnih ulaganja u ovoj godini zahvaljujući čemu je između ostalog predviđena i uglavnom završena realizacija izgradnje cestovne infrastrukture u tri velike mjesne zajednice, Porječani, Buzić Mahala i Radovlje kao i niz projekata izgradnje cestovne i druge vrlo značajne infrastrukture u mjesnim zajednicama na cijelom području naše općine.
U potpisu, vijećnici
Bukić Mirza
Šabanović Elvedin

U Visokom, 15.09.2017. g.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.