NaslovnicaZanimljivostiElon Musk se ...

Elon Musk se odbio pridružiti upravi Twittera nakon preuzimanja dijela firme

Američki multimilijarder Elon Musk koji je nedavno kupio 9,2 posto udjela u Twitteru, trebalo je da bude imenovan u upravni odbor do 2024. godine, međutim on je to odbio.

O njegovoj odluci da se ne pridruži upravi te društvene mreže obavijestio je izvršni direktor Twittera Parag Agrawal.

“Elonovo imenovanje u upravu trebalo je službeno stupiti na snagu 9. aprila, ali Elon je tog istog jutra rekao da se neće pridružiti odboru”, rekao je Agrawal u tvitu .

“Vjerujem da je ovo najbolje. Imamo i uvijek ćemo cijeniti doprinos naših dioničara bez obzira jesu li oni u našem odboru ili ne. Elon je naš najveći dioničar i ostat ćemo otvoreni za njegov doprinos”, kazao je Agrawal.

Ovakav potez ukazuje na to da Musk ne planira zauzeti agresivan stav uprkos tome što ima najveći udio među dioničarima i prognozama nekih analitičara o utjecajima na kompaniju.

Musk jeste na svom Twitteru uobičajeno pravio šale sa svojim pratiocima o nekim novim mogućnostima na Twitteru, no ono što se ozbiljno očekuje od njega jeste da utječe na problem nedovoljne slobode govora o kojem je govorio i ranije.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.