NaslovnicaPreporukaElon Musk pro...

Elon Musk prodao akcije od Tesle u vrijednosti od pet milijardi dolara

Izvršni direktor američke kompanije “Tesla” Elon Musk prodao je akcije te firme u vrijednosti od pet milijardi dolara, samo nekoliko dana nakon što je na društvenoj mreži “Twitter” pokrenuo “referendum” na koji je odgovorilo više miliona korisnika da li treba da proda deset odsto svog udjela u proizvođaču električnih automobila.

Musk, koji je najbogatiji čovjek na Zemlji i čije je bogatstvo procijenjeno na oko 300 milijardi dolara, ove sedmice je prodao 4,5 miliona akcija.

Međutim, on nije sugerisao da li je rezultat “virtuelnog referenduma” doprinio njegovoj odluci.

Većina akcija vrijednih oko 1,1 milijardu dolara prodata je početkom sedmice u nastojanju izmirivanja poreskih obaveza, ali to je bila planirana prodaja najavljena u septembru.

Nije poznato da li su preostale akcije, koje su prodate tokom sedmice, takođe planirane pred ispitivanje na “Twitteru”.

“Nedavno ostvareni prihodi značili bi utaju poreza, tako da predlažem prodaju deset odsto od mog udjela u Tesli. Da li podržavate ovo?”, upitao je Musk tokom vikenda na “Twitteru”.

On je istakao da će poštovati rezultate ispitivanja bez obzira u kom pravcu odu.

Prema rezultatima ispitivanja, skoro 58 odsto od 3,5 miliona glasova dato je u korist prodaje akcija.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Srna

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.