NaslovnicaLokalni izboriEkskluzivno: ...

Ekskluzivno: Objavljujemo imena kandidata Nezavisne liste

U haotičnoj političkoj situaciji nastaloj zbog unutarstranačke podjele u OO SDA Visoko a pred predstojeće Lokalne izbore posebno interesantno je postalo ko će to sačinjavati Nezavisnu listu “odmetnika” na čijem čelu stoji aktuelna načelnica Amra Babić koja će također kao nezavisni kandidat pokušati ostvariti drugi mandat.

Kako saznaje Visoko.co.ba ovu listu bi trebali sačinjavati:: Izet Smajević, Salih Purišević, Elvir Špiodić, Adnan Frljak, Aida Zerdo, Akif Ohran, Edin Džafić, Bajro Fejzić, Kemal Kardaš, Emir Osmanbašić, Adnan Hodžić, Adi Pašalić, Mirsad Alibegović.

Ono što možemo vidjeti na prvi pogled jeste da se na listi nalazi 13 kandidata, a od toga pet je aktuelnih vijećnika (Smajević, Purišević, Špiodić, Zerdo, Frljak). Prije četiri godine Smajević i Purišević su mandate osvojili kao kandidati SBiH, s tim da je Salih Purišević u OV Visoko ušao nakon što je Asmir Hodžić odustao od svog mandata.

Aida Zerdo i Elvir Špiodić su mandate osvojili kao kandidati ASDA da bi nakon toga Zerdo prešla u nezavisne kandidate pa u SDA, a Špiodić je postao nezavisni vijećnik.

Adnan Frljak jedini ima iskustvo od prije četiri godine kako je to biti na nezavisnoj listi, jer je on bio na listi prošlog načelnika Muniba Alibegovića i od pet kandidata sa te liste jedini je ostvario mandat. Za razliku od te liste ova broji osam kandidata više, a podsjećanja radi prije četiri godine Nezavisna lista Muniba Alibegovića je osvojila ukupno 731 glas ili 3,8% ukupnih glasova, dok je Munib Alibegović kao kandidat za načelnika osvojio 3321 glas, odnosno 16,68% ukupnih glasova.

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.