NaslovnicaLokalne TemeEkološka radi...

Ekološka radionica u FKG-u u Visokom

U okviru Kreativno-ekološke sekcije, pod vodstvom odgojiteljice Stjepane Komšić, bivši učenik Franjevačke klasične gimnazije ing. agr. Robert Kepić održao je 8. marta predavanje o razmnožavanju biljaka. Potom su, za generativno razmnožavanje, posijali sjemena različitih biljaka, čiji će razvoj učenici pratiti i bilježiti promjene. Znanja o vegetativnom razmnožavanju učenici su upotpunili dobivanjem reznica te dijeljenjem.

U srijedu 10. marta mladi su ekolozi s ing. Kepićem proučavali sukulente i njihove karakteristike, a zatim naučili kalemiti (cijepiti) kaktuse. Bodlje nisu predstavljale zapreku zainteresiranim učenicima, koji su marljivo i kirurški precizno uklapali dijelove različitih sukulenata te dijelili već stečena znanja o uzgoju kaktusa. Učenici će do nekog narednog susreta njegovati svoje kaktuse i vjerujući u uspješnost svojih prvotnih kalemarskih zahvata.

Visoko.co.ba/FKG FB stranica

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.