Lokalne TemeEkološka akcija Karate kluba "Visoko"

Ekološka akcija Karate kluba “Visoko”

Napokon poslije duže vremena potrošenog u planiranju, u nedjelju su članovi Karate kluba “Visoko” iz Visokog su uspjeli realizovati projekat zaštite okoline. Članovi prve grupe Karate kluba “Visoko” – Dišalari Ejman, Građan Husein, Zukan Semir, Kaplan Hamza, Kaplan Mirza, Babić Isman, Alihodžić Enes i Ganić Bakir, predvođeni trenerom kluba i uz bezrezervnu potporu članova Udruženja “Pode” su na lokalitetu izletišta Pode u MZ Dobrinje postavili limene korpe za odlaganje reciklažnog otpada.

Korpe za odlaganje smeća su postavljene ugradnjom i betoniranjem željeznih stubova u zemlju na tri mjesta, gdje borave izletnici. Realizacijom projekta zaštite okoline Karate klub “Visoko” je ispunio sve predviđene aktivnosti za 2022. godinu. Finansijska sredstva obezbjeđenja su iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona iz programa zaštite okoline.

Uprava Karate kluba “Visoko” posebno zahvaljuje sportistima i roditeljima za bezrezervnu podršku svih do sada realizovanih aktivnosti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE