NaslovnicaLokalne TemeEkološka akci...

Ekološka akcija “Čisto Visoko – Naš obraz”

Širom Visokog ovog vikenda su provedene brojne akcije čišćenja, a u pitanju je akcija koja je pokrenuta na inicijativu gradonačelnika Grada Visoko,  Mirze Ganiće,  povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, pod nazivom „Čisto Visoko – Naš obraz“.  Akciji su se odazvali brojni stanovnici našeg rada, mjesne zajednice, javne ustanove,  javna i privatna preduzeća, škole, udruženja i organizacije, a planirano je da akcija traje sve do 29.04.2022.godine.

Prema evidenciji učešće je uzelo preko 1200 volontera sa koordinatorima, a akcija se odvija na području kompletnog grada Visoko, tačnije na oko 50 lokacija.

U saradnji sa  javnim komunalnim preduzećem JKP Visoko d.o.o. Visoko svim učesnicima je obezbijeđen potreban  materijal – rukavice i kese, a JKP Visoko koje  će  izvršiti i odvoz prikupljenog otpada.

Nakon vikenda tokom kojeg su očišćene brojne lokacije, ali i obale naših rijeka, u narednim danima akciji će se priključiti i sve osnovne i srednje škole iz Visokog, a planirano je da očiste područja oko svojih škola, dok će se akciji odazvati i neka od preduzeća i sportskih klubova.

Ovo je još jedan izuzetno vrijedan projekat i akcija koja se realizuje u Visokom, a ostaje nada da će nakon čišćenja naša izletišta, rijeke i okolina ubuduće ostati čisti, a da će se otpad odlagati na za to predviđenja mjesta.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.