Lokalne TemePozitivno VisokoEko-Vikinzi osvojili nagradu na 7. Međunarodnom film festivalu ekologije i sporta "Voda...

Eko-Vikinzi osvojili nagradu na 7. Međunarodnom film festivalu ekologije i sporta “Voda i čovjek”

U Zavidovićima je održan sedmi po redu Međunarodni film festival ekologije i sporta “Voda i čovjek”, a čiji je pokrovitelj bilo Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Ze-do kantona. Nakon završenog okruglog stola i otvaranja izložbe fotografija, u Kulturno – sportskom centru je održana projekcija filmova, nakon čega su proglašeni i najuspješniji autori filmova i fotografija. Jednu od nagrada, tačnije drugu u kategoriji “Film sport”, osvojio je član Eko-Vikinga Omer Omerbegović za film “Mapiranje rijeka BiH”.

“Čast nam je što je naš video ‘Mapping of rivers BiH’ osvojio drugo mjesto u kategoriji sport. Da napomenemo, video je nastao spontano tokom projekta mapiranja rijeka BiH. Hvala organizatorima na ovako lijepom događaju i želimo da se ova tradicija festivala nastavi i narednih godina. Želimo da se pohvalimo i time što je naš član Kiki Ferhatović imao svoju izložbu naplavina i sedra sa rijeka širom BiH”, poručili su Eko-Vikinzi.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE