NaslovnicaLokalne TemeEkipa Udružen...

Ekipa Udruženja slijepih Visoko osvojila 4. mjesto na XVII Federalnom prvenstvu slijepih u kuglanju

U subotu, 19. septembra 2020. godine u sarajevskoj ZETRI održano je XVII Federalno prvenstvo u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe.

Na takmičenju nastupilo 9 ekipa- udruženja slijepih i slabovidnih osoba iz Federacije BiH, među kojima ekipa Udruženja slijepih Visoko sa plasmanom na 4 poziciju, dok su prva tri mjesta pripala 1. ekipi Sarajevo, 2. prva ekipa Živinice i 3. mjesto druga ekipa Živinice.

Predstavnici Udruženja slijepih Visoko na ovom 17. Federalnom prvenstvu bili su u kategoriji B1- Jusić Elmedin pojedinačno osvojeno 2. mjesto, kategorija B3- Novokmet Esad također pojedinačno 2. mjesto, dok je u kategoriji B2- Lemeš Mevlida imala nešto slabiji rezultat.

U svakom slučaju i pored svih poteškoća u organizaciji sportskih manifestacija, prvenstvo održano uz ugodno druženje i susrete starih poznanika te u sportskom nadmetanju ljutih rivala.

visoko.ba/USOV Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.