Ekipa NBA1 pobijedila u finalu humanitarnog košarkaškog turnira u Visokom

Subotnje jutro obilježio je dolazak djece iz domova za nezbrinutu djecu (bez roditeljskog staranja) iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara i Zenice, njih 105 djece sa tridesetak nastavnika.

Nakon okupljanja oko 10 sati, i uvodnih riječi dobrodošlice Semira Osmanagica, časa historije o bosanskoj piramidi Sunca, svi su se uputili na obilazak Tunela Ravne 2 koji je započeo u 11 sati. Veliki broj posjetilaca, kako lokalnih, tako i dosta stranih, upotpunili su odličnu jutarnju atmosferu u kompleksu Ravne 2.

Nakon obilaska tunela Ravne 2, djeca su se uputila u Park Ravne 2, a vodič im je naravno Semir Osmanagić.

Dolazak Josipa Pejakovića, kralja bh.glumišta, zasigurno je uljepšao posjet svakog ko se u subotu, 31.7., našao na Ravnama, koji je promovisao svoju najnoviju knjigu.

U 13 h dešavanja su se prebacila u Park Ravne 2, gdje je Haris Haznadarević promovisao svoj roman;Ledeno doba u Visočkim piramidam. Nakon promocije upriličen je ručak gostima parka.

Od 16 sati kreće program na basket terenu. Nakon kratke kiše na basket teren dolaze Džanan Musa, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i Marica Gajić, koji su upotpunili košarkašku atmosferu koja je vladala.

104 dječaka i djevojčica dobili su poklone koje su uručivali naši najbolji košarkaši. Nakon uručenih poklona prešlo se na takmičarski dio. Prvo na redu je bilo takmičenje novinara u šutiranju trojki, gdje je učešće uzeo i Sergej Barbarez. Nakon trojki, na red je došlo zakucavanje, a svojim zakucavanjem počastili su nas Jusuf Nurkić i Džanan Musa.

Glavni dio takmičarskog dijela, Basket 3×3, počeo je u 17:30h.

Današnji humanitarno-revijalni košarkaški turnir završio se pobjedom ekipe NBA1, za koje su igrali Mujo Tuljković, Semir Osmanagić, Muhamed Konjić i Džanan Musa.

U utakmici u kojoj je rezultat u drugom planu, ekipa NBA1 pobijedila “Alma Ras” iz Visokog su pobijedili 21:16.

Za pobjedničku ekipu prve dvije utakmice igrao je Jusuf Nurkić, a u finalnom meču ga je zamijenio Džanan Musa, koji je ubacio odlučujući poen, a prethodno je igrao sa ekipom NBA2 koja nije uspjela doći do finala.