Edo Maajka 24. jula u Visokom !

Edo Maajka ima novi album koji nosi naziv “Moćno” i koji će promovisati na trgu Džemala Bijedića u Visokom 24. jula u okviru “Visočkog ljeta 2022”. Koncert je zakazan za 21:00sat na Centralnoj pozornici ispred Gradske uprave. Poseban kuriozitet novog albuma i ovog koncerta je pjesma koja otvara album “Dobar vajb” u kojoj Edo u jednom trenutku spominje i Visoko u rimi koja kaže: “Danas imam moćan “vajb” Visoko milion bovija”.

Edo Maajka je posljednji put nastupao u Visokom prije šest godina na proslavi 18-te godišnjice portala Visoko.co.ba kada je iskoristio priliku i da posjeti kompleks “Ravne 2” koji ga je inspirisao da se na pjesmi koja otvara novi album nađe i rima u kojoj spominje Visoko.

Ovim povodom kontaktirali smo i dr.Semira Osmanagića i pitali da nam pojasni šta su to “boviji” koje Edo spominje u pjesmi i dobili slijedeći odgovor:

“To je energetski potencijal. Običan čovjek ima 6.500 bovisa, bolestan 6.000. Mentalno čist 8.000, bioenergetičari 12.000, budistički hramovi 14.000, a tuneli Ravne 25.000.” – rekao nam je dr.Osmanagić.

Edo Maajka nastavio je svoj ‘put u plus’ koji vodi, logično, samo jednom osjećaju. To je ‘moćno’, a ima baš ‘dobar vajb’. Novo diskografsko poglavlje hip hop legende ovih prostora otvara prkosnim i autosugestivnim optimizmom u kojem je, kao i na prethodnim sličnim uspješnicama, itekako uvjerljiv. Svi koji budu prisustvovali ovom događaju imat će priliku uvjeriti se da je Edo danas zreliji, bolji, ozbiljniji i da mu koncerti izgledaju “Moćno”!

inače ulaz za sve koncerte i ostala kulturna dešavanja koja počinju 21.07. je besplatan.

 

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.