Edisej Sjerotanović jednoglasno izabran za predsjednika KO SBB-a BiH ZDK

Održana konstituirajuća sjednica KO SBB BiH ZDK

Sjerotanović poručio kako je ovo za njega, prije svega, velika čast, ali i obaveza te zahvalio svima na apsolutnoj podršci da bude na čelu KO SBB-a BiH ZDK

Zenici je danas održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora (KO) Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kojoj su prisustvovali delegati iz svih gradskih i Općinskog odbora s područja Kantona. 

Sjednici je prisustvovala i Edita Đapo, koordinatorica zadužena u ime Centrale SBB-a BiH za provođenje unutarstranačkih izbora.

Tom prilikom novi saziv KO SBB-a BiH ZDK jednoglasno je za novog predsjednika izabrao Ediseja Sjerotanovića, inače diplomiranog inžinjera elektrotehnike i dugogodišnjeg člana stranke. 

Izabrana su i četiri potpredsjednika KO, i to Meldina Ugarak iz Visokog, Seida Ahmić iz Tešnja, Adaleta Tahirović-Bedak iz Zenice i Abdulah Delibašić iz Kaknja.

Nakon imenovanja, Sjerotanović je poručio kako je ovo za njega, prije svega, velika čast, ali i obaveza te zahvalio svima na apsolutnoj podršci da bude na čelu KO SBB-a BiH ZDK.

Inače, ZDK je prvi kanton koji je okončao unutarstanačke izbore, a sve uz predanu i intenzivnu koordinaciju Edite Đapo.

KO SBB BiH ZDK