Edis Smajić: U Finsku smo došli kao pobjednici i tako ćemo je napustiti

899

Muška U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine na drugom meču UEFA-inog razvojnog turnira u finskoj Eerikkili slavila je protiv vršnjaka iz Rusije rezultatom 3:2.

Strijelci za našu selekciju bili su Ševkija Resić, Luka Knežević i Tomas Dadić. Naše mlade nade su visokom borbenošću i zalaganjem stigli do važne pobjede. “Eto pobjede, kada razmišljamo pozitivno tada dođe i rezultat, borba, volja i htijenje koji su nas doveli do ovog rezultata”, rekao je Edis Smajić. “I najveći padaju kada se borimo za grb Bosne i Hercegovine”, istakao je mladi fudbaler tuzlanske “Slobode”.

Ovim putem je još čestitao suigračima na sjajnoj utakmici. Bijelić Enes njegov reprezentativni kolega je ovim putem takođe iskazao svoj ponos na suigrače. Oba naša sugovornika očekuju pobjedu protiv domaćina Finske na posljednjem meču turnira.

“Naravno da očekujemo pobjedu protiv Finaca, neće biti lako ali sa borbom i trudom ne bi trebalo da bude ikakav problem”, poručuje mladi reprezentativac Bijelić. “Najbitnije je da se sada dobro odmorimo od meča sa Rusijom, sutra nam je odmor pa prekosutra meč sa Finskom”, ističe Smajić. “Dobro ćemo se pripremiti i ako Bog da dovršiti posao kako treba jer smo ovdje došli kao pobjednici pa ćemo napustiti i Finsku kao pobjednici”, dodaje u nastavku Edis.

“I zahvalio bi se maloj grupi sjajnih navijača koji su navijali sve vrijeme za nas i bodrili nas”, rekao je na kraju razgovora Edis Smajić, mladi fudbaler tuzlanske “Slobode”.

Komentari

komentara