Edina Šljivo nakon teškog bolničkog perioda ponovo u svom domu!

U prethodnom periodu, na našem portalu se nekoliko puta našla vijest o apelu za pomoć Edini Šljivo. Visočanka Edina, rođena 1988. godine, nalazila se u veoma teškoj zdravstvenoj situaciji, borila se lavovski za svoj život. Na svu sreću, uspjela se izboriti i vratiti svojoj porodici!

U Turskoj, gdje je Edina bila na liječenju, obavljene su mnoge pretrage i nalazi koji su pronašli više bolesti koje su Edini onemogućavale da normalno živi i funkcioniše. Nakon istih, podvrgnuta je veoma zahtjevnoj i kritičnoj operaciji koja je trebala riješiti njene zdravstvene probleme i omogućiti joj, koliko-toliko, normalan život. Operacija je uspješno obavljena, a Edina se vraća kući.

Težak period je sada iza nje, međutim onaj najteži tek dolazi jer se mora prilagoditi novom načinu života. Naime, njen organizam više ne funkcioniše kao kod potpuno zdravih osoba, niti može jesti sve što bi poželjela. Čeka je težak, ali nadamo se uspješan, put ka oporavku. Istina, on će biti veoma težak, ispunjen raznim preprekama, ali sigurni smo da će se Edina izboriti i sa ovim izazovom koji je pred nju stavilo njeno sopstveno tijelo.

Ovim putem se zahvaljujemo svima vama koji ste na svoj način doprinijeli prikupljanju sredstava za njeno liječenje!