SportBorilački sportoviEdin Kajević oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki laktom!

Edin Kajević oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki laktom!

Danas je u Visokom održano Državno prvenstvo BiH u taekwondou na kojem je nastupio rekordan broj takmičara i klubova iz cijele BiH. Ukupno 713 takmičara iz cijele zemlje tokom dana se borilo u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te ekipno, za prvaka BiH.

U sklopu Državnog prvenstva održana je i revija obaranja svjetskih rekorda, a Visočanin Edin Kajević, koji je poznat kao Ginisov rekorder u razbijanju kokosovih oraha laktom, od večeras je i svjetski rekorder. Naime, Edin Kajević je večeras oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki s pićem, a dosadašnji svjetski rekord nadmašio je za čak 21 limenku! Dosadašnji rekord iznosio je 41 razbijenu limenku za minutu, a Kajević je postavio novi rekord za 62 razbijene limenke.

U Visokom je oboren još jedan svjetski rekord, mladi Belmin Osmanbegović je za 27 sekundi glavom razbio 15 betonskih blokova, što je još jedan pdovig i novi svjetski rekord, dok se u Ginisovu knjigu rekorda pokušao upisati i Velid Kajević u razbijanju tvrdog predmeta u skoku preko 17 osoba. On je uspio da preskoči 17 osoba i razbije zadati predmet, a njegov rezultat treba da se verifikuje, tako da je za očekivati da je ovaj dan donio i tri nova rekorda.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE