Edin Džeko jedna od želja Thomasa Tuchela

Najbolji strijelac, kao moguće pojačanje Borussije

1005

Borussia Dortmund je već potvrdila da će Jurgen Klopp, sadašnji trener Milionera, na kraju sezone napustiti klupu ovoga kluba, a da će njega naslijediti Thomas Tuchel.

Stručnjak koji će od naredne sezone Bundeslige sjediti na klupi kluba iz Vestfalije već polako počinje sastavljati prve igračke kockice svog novog tima. U tim željama Tuchel ima i onu jednu “dijamantnu”. Naime, Tuchel bi u žuto-crnom dresu BVB-a rado vidio nekada najboljeg strijelca njemačke Bundeslige, kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i člana Manchester Cityja, Edina Džeku. Ovu vijest danas je prenijelo online izdanje njemačkog lista Bild.

Najbolji strijelac u historiji naše izabrane vrste spominjao se kao moguće pojačanje Borussije još i ranije, a u igri su prema tadašnjem pisanju engleskih i njemačkih medija bila razne opcije, od razmjene igrača, posudbe do totalnog otkupa Džekinog ugovora.

Tuchelu su itekako poznate Džekine kvalitete, ali njih zna i Klopp, koji je isto tako rekao mnogo lijepih stvari o našem napadaču. Obzirom da se špekuliše da bi upravo Klopp mogao sjesti na klupu Građana od naredne sezone pitanje je hoće li ovaj njemački stručnjak tako lako Džeku prepustiti klubu kojeg trenutno vodi?

Komentari

komentara