Lokalne TemePozitivno VisokoVisočanin Edhem Suša je najmlađi FIFA agent na svijetu

Visočanin Edhem Suša je najmlađi FIFA agent na svijetu

Fudbalski menadžer je posao kojim se mnogi bave u našoj zemlji, ali rijetki su oni koji imaju adekvatnu licencu da se službeno predstave kao FIFA agenti. Ako nemate validan dokument, od 1. oktobra 2023. godine ne možete obavljati posao fudbalskog menadžera.

Jedan od najmlađih FIFA agenata dolazi nam iz BiH, a njegovo ime je Edhem Suša. Rođen je u Austriji, u Beču, ali njegovi korijeni vode do Visokog.

Prošle sedmice je polagao ispit u prostorijama Austrijskog saveza i zvanično postao vjerovatno najmlađi FIFA agent na svijetu sa nepunih 21 godinu.

Kako nam je rekao, teška povreda ga je udaljila od fudbala dok je nastupao za Austria Wien u omladinskim selekcijama, ali njegova želja za fudbalom nije prestala. Uložio je mnogo truda u svoju edukaciju kako bi postao FIFA agent.

Pored obuke vezane za zastupanje igrača i sportsko pravo, obišao je mnoge klubove širom svijeta, uključujući Bayern München, Valenciu, Inter, PSG i gotovo sve klubove u Austriji.

Sljedeći korak za njega je otvaranje agencije u BiH i početak menadžerske karijere.

Visoko.co.ba / federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE