Edhem Sirćo novi trener rukometaša Vogošće

EDHEM SIRĆO NOVI TRENER VOGOŠĆE

Nakon lošeg starta Vogošće u Premijer ligi BiH, Upravni odbor RK Vogošća i trener Bojan Unčanin odlučili su o sporazumnom prekidu saradnje.

Za novog šefa stručnog štaba imenovan je Edhem Sirćo.

„Prije svega želimo treneru Bojanu Unčaninu puno sreće u životu i sportskog uspjeha. Bojanu se zahvaljujemo na dosadašnjoj saradnji. Novom treneru gosp. Sirći želimo uspješan rad i puno uspjeha sa našim klubom“. – saopćeno je iz RK Vogošća PH.

Obzirom da je nezgodan trenutak preuzimanja ekipe, novi šef stručnog štaba Edhem sirćo za medije je izjavio sljedeće:

„Na poziv čelnih ljudi Vogošće nisam se puno mislio, Vogošća je zadnjih desetak godina jedan od najorganizovanijih klubova u BiH. Klub koji je u kontinuitetu na samom vrhu BH rukometa i ima uvijek visoke ciljeve. Iako loš početak sezone i pozicija na tabeli nisu u skladu sa ambicijama nisu uticali na moju odluku, jer je i stanje ekipe u ovom trenutku veliki izazov za mene. Nadam se da ćemo dobrim radom uspjeti da se izvučemo iz krize i početi pobjeđivati“.

Pred Vama je i prva utakmica u Bugojnu. Mali osvrt na istu?

„ Što se tiče utakmice u Bugojnu, nadam se da ćemo uspjeti u ova tri treninga prije svega podići samopouzdanje kod igrača i pokušati pobjediti Iskru. Iskra je dobra ekipa koju vodi iskusan i veoma kvalitetan trener i sigurno je da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica u kojoj će nadam se Vogošća izaći kao pobjednik“.

Rukometaši Vogošće već sutra gostuju Iskri iz Bugojna, dok u subotu dočekuju na svom parketu Slobodu iz Tuzle.

RUKOMETNI KLUB VOGOŠĆA