Džumhur poražen od Federera u trećem kolu Roland Garrosa

524
Čestitke nakon historijskog meča

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je odigrao meč 3. kola teniskog turnira Roland Garros protiv švicarskog tenisera Rogera Federera. Švicarac je slavio 3:0, 6:4, 6:3, 6:2 po setovima.

Nakon što je danas u 3. kolu poražen od Rogera Federera, čime je završio svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu, najbolji bh. teniser Damir Džumhur je u izjavi poslije meča izrazio zadovoljstvo onim što je postigao na turniru u tri odigrana meča.

“Iza mene je jedna zaista dobra sedmica, igrao sam u 3. kolu Roland Garrosa i moram biti zadovoljan. Imao sam priliku da igram protiv Rogera Federera na centralnom terenu i mislim da sam danas u duelu s njim pokazao da mogu igrati s najboljim igračima. Danas nije bilo lako igrati protiv njega, odigrao je vrhunski, a kada je u takvoj formi, izuzetno je teško. Ipak, mislim da sam pružio dobar otpor i da mogu biti zadovoljan s tri meča koje sam odigrao na turniru”, izjavio je bh. teniser.

Istakao je kako će mu iskustvo s ovogodišnjeg Roland Garrosa dobro doći, a zahvalio se i navijačima koji su ga bodrili.

“Ovo je sigurno veliko iskustvo za mene, zato i služe ovakvi mečevi protiv najboljih igrača. Nadam se da će ih biti još mnogo. Hvala svima koji su me podržavali, roditeljima, prijateljima i navijačima koji su došli u Pariz da me gledaju i podržavaju, posebno navijačima Željezničara i Sarajeva koji su uz mene. Nadam se da su uživali u meču i da će ih biti još u narednom periodu”, rekao je Džumhur.

Komentari

komentara