Džumhur: Najbitnije je da budem spreman za Roland Garros

503

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur u ovoj sedmici je ostvario svoj najbolji plasman na listi profesionalnih tenisera ATP, na kojoj trenutno zauzima 81. mjesto.

Mladi Sarajlija, koji u ovoj takmičarskoj godini želi još više napredovati, krajem prošlog mjeseca imao je povredu prepone na turniru u Istanbulu, zbog čega je ispao u prvom kolu.

“Prije nekoliko dana sam počeo trenirati nakon sedmodnevnog oporavka od povrede u Istanbulu. Još uvijek nisam 100 posto spreman, ali vjerujem da ću formu dići na željeni nivo već za turnir koji počinje u utorak u Njemačkoj”, rekao je Džumhur.

Džumhur će već u utorak igrati prvi meč Challengera u njemačkom Heilbronnu protiv domaćeg tenisera Andreasa Becka, nakon čega ga očekuju nastupi na ATP turniru serije 250 u Ženevi i pariškom Grand Slamu Roland Garros.

“Najbitnije je da za Roland Garros budem u potpunosti spreman i da me povrede zaobiđu. Obezbijedio sam učešće u glavnom žrijebu Roland Garrosa i Wimbledona, te se nadam da ću, uz malo sreće u žrijebu, uspjeti ostvariti dobar rezultat”, naglasio je Džumhur.

Bosanskohercegovački teniser je jučer volontirao u akciji čišćenja olimpijske planine Bjelašnica. Naglasio je da je to bila odlična prilika za članove bh. olimpijskog tima da neko vrijeme provedu zajedno i da se bolje upoznaju.

“Mi imamo malo vremena koje možemo provesti zajedno. Nadam se da će neki od nas učestvovati na Olimpijadi u Rio de Janeiru, a ovo je odlična prilika da se bolje upoznamo”, zaključio je Džumhur.

Komentari

komentara