SportBorilački sportoviDžudo savez BiH otvara sezonu Europskim kupom za juniore

Džudo savez BiH otvara sezonu Europskim kupom za juniore

Džudo savez Bosne i Hercegovine, kao jedan od najboljih organizatora događaja i zvanično najbolji tehnički organizator u 2022. godini, biće domaćin novog evropskog takmičenja – Evropskog kupa za juniore.

Takmičenje na kojem učestvuju 23 zemlje sa preko 300 takmičara biće održano predstojećeg vikenda u Hillsu, a žrijeb takmičenja zakazan je za sutra. Domaćina takmičenja, Bosnu i Hercegovinu, predstavljat će 61 takmičar, od čega 32 muška predstavnika i 29 ženskih. Veliki broj takmičara očekuje se iz Turske, kao i zemalja regiona, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Bh. predstavnici od kojih se najviše očekuje na ovom takmičenju su Ahmed Mulalić, Lazar Ždrale, Elma Poprženović, Petar Kožul i Sofija Pajić. Obzirom na njihovo dosadašnje internacionalno iskustvo s pravom možemo reći da ni medalje nisu nedostižne.

Iz Džudo saveza BiH ističu kako je sve spremno za prvo od ukupno pet takmičenja koja će organizovati naša zemlja. Dodajmo i to da je džudo jedan od najtrofejnijih olimpijskih sportova i da su domaćinstva ovakvih takmičanja odličan podstrek mladim judokama.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE