BiHDžindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

Džindić: Igman Konjic je jedna od najboljih fabrika na svijetu

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je posjetio fabriku namjenske industrije Igman Konjic, gdje je održao sastanak s Upravom na čelu sa direktorom Đahidom Muratbegovićem.

Direktor je upoznao ministra sa poslovanjem Igmana u ovoj godini i planovima do kraja godine.

– Igman je nastavio sa pozitivnim poslovanjem i stvaranjem novih vrijednosti što je, između ostalog, i rezultat politike Ministarstva kojom je cjelokupan profit prethodnih godina usmjeravan u nove investicije – rekao je ministar Džindić, te dodao da je “Igman u proteklih pet godina pokrenuo dvije potpuno nove linije i nekoliko potpuno novih proizvoda, te modernizirao ostale.

– Tokom mog mandata povećan je broj uposlenih za više od 400 radnika, a svi parametri poslovanja su udvostručeni, što pokazuje da je Igman jedna od najboljih fabrika na svijetu. Zemlja koja ima namjensku industriju ima ogromne resurse i šanse, što je posebno važno ako imate u vidu ovo što se trenutno dešava u svijetu. To je naša najbrže rastuća grana. Naša intencija je proširenje proizvodnje, povećanje broja radnih mjesta, rast izvoza, prometa i investicija – istakao je Džindić.

Direktor Muratbegović je istakao da u narednom periodu očekuje još bolje poslovne rezultate gdje važnu ulogu ima i podrška ministra Džindića.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE